29 Eylül 2011 Perşembe

Palamut Pilaki

 
  Palamutlarımızı bu sefer pilaki olarak  pişirdik . Çok balık olduğu içinde yanına sadece salata yaptık .Bol bol balık yedik böylece.Yanında başka bir şeyler olunca bu sefer balık daha az yeniyor .Pişirme şekli ve bol sebzeli oluşuyla hem çok  lezzetli hem de çok sağlıklı bir öğün oldu.

Malzemeler
2 büyükçe palamut (halka halka kesilmiş)
2 kırmızı biber (halka halka doğranmış.)
2 yeşil biber
2 küçük soğan yarım ay biçiminde doğranmış
2 domates dilimlenmiş
maydanoz orta incelikte doğranmış(miktar zevke göre)
dereotu orta incelikte doğranmış(miktar zevke göre
bir limon kabuklarıyla küçük doğranmış
Karabiber
Kırmızıbiber
Zeytinyağı
Tuz
Balzamik sirke(bir yemek kaşığı)zevkinize göre azaltabilir ya da koymayabilirsiniz.
Hazırlanışı
Borcamı yağladık, fırçayla. Böylece az yağ kullandık.
Soğanlardan balıklara bir yatak hazırladık.Yani soğanları dağıttık borcamın içine.
Balıklarımızı tuz, karabiber ve kırmızı biberle baharatlayıp soğanların üzerine yerleştirdik.
Üzerine kestiğimiz limon, domates,kırmızı biber,maydanoz ve dereotlarını yerleştirdik.
Üzerlerine biraz daha zeytinyağıyla birlikte balzamik  sirkeyi döktük.
Fırının orta katına folyoyla kapattığımız borcamı yerleştirdik.220 derecede 20 dakika pişirmeye bıraktık .Sonra bir 10 dakikada üstü açık pişirdik.
                                                                                                               

                                                                                                                                           Tuğba

2 yorum:

  1. tuğbacım, eskiden balık sevmezdim ama şimdilerde gayet zevkle yiyorum. hele de böyle garnitürü bol olursa...ellerine sağlık. hafta sonu yapmak, benim oğlana da yedirmek lazım. iyi oldu paylaşımını görmek.

    YanıtlaSil
  2. Sevindim Gülcancım beğendiğine.Çok lezzetli oluyor,ayrıca ertesi günde çok lezzetli bir şekilde yeniyor.Oğlan içinde çok sağlıklı, iyi bir öğün gerçekten...

    YanıtlaSil