22 Kasım 2011 Salı

Antep Fıstıklı Sarma


Doğum günü soframızdan bir tatlı daha...

Sütlü tatlı olmadan olmazdı zaten. Bu tarifi de Dr.Oetker'den almıştım. Porsiyonlar biraz küçük olduğu için şerbetli bir tatlının yanına alternatif olarak bir tatlı daha yapılmak istemiyorsa kesinlikle iyi bir tercih olur. Son derece hafif ve de lezzetli...

Malzemeler:
1 su bardağı toz antep fıstığı
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı süt

1 paket hazır toz halinde tavuk göğsü
2.5 su bardağı süt
25 gr margarin

Antep fıstığı, pudra şekeri ve süt bir kapta iyice yoğrulurak ezme haline getirilir. Üstü kapatılarak oda sıcaklığında bekletilir.

Tavuk göğsü süt ile hazırlanıp 16x27 cm ebatlarındaki margarinle yağlanmış bir tepsiye boşaltılır. Oda sıcaklığında soğuyan tatlı buzdolabında iki saat bekletilir. Bu sürenin sonunda 9x9 cm boyutlarında kareler şeklinde tatlı kesilir. Fıstık ezmesinden ceviz büyüklüğünden parçalar alınır. Rulo haline getirilir ve karelerin bir kenarına yerleştirilir. Spatula yardımı ile tatlı bu rulonun etrafına sarılır. Tatlılar servis tabağına alınır ve istenilen şekilde süslenir.

Afiyet olsuuuuun :)))

                                                                                                                                       Derya

4 yorum:

  1. Nasıl bir tatlı olmuş bu böyle yaaa, hayal ettim de şöyle bir..
    Rejime başlamadan yapsak mı diyorum için için..

    YanıtlaSil
  2. bence çok ama çok iyi bir fikir sevgili cafenoHut :)))

    YanıtlaSil
  3. Çok nefis görünüyor, mutlaka deneyeceğim. Harikalar yaratıyorsun Derya'cığım..

    YanıtlaSil