5 Ekim 2011 Çarşamba

Tam Buğday Unuyla Yapılmış Sağlıklı Mücver

  Sabah kahvaltılık ekmek olmaması sonucu tam organik unla nefis bir sağlıklı kabak mücveri yapıldı.Mmmm hem sağlıklı hem inanılmaz lezzetliydi.Bayıldım bayıldım...Mutlaka organik unu kullanın bu tür yiyeceklere çok yakışıyor hem çok sağlıklı hem çok lezzetli.Kek denemelerimde oldu onları da istediğim kıvama getireyim yayınlayacağım.

Organik Unlu Kabak Mücveri
1 yumurta
Yarım bardaktan biraz fazla yoğurt ve suyu( hafif sulu bir yoğurt olacak)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı biber
3/4 su bardağı oranında organik un
1/2 su bardağı oranında peynir (beyaz peyniri olur,kaşar peyniri olur,lor peyniri olur)
1 çay kaşığı kabartma tozu
Dereotu (miktarı zevkinize kalmış)
Yapılışı
Önce tuzla yumurta köpürene kadar çırpılacak.
Bu arada unla kabartma tozu karıştırılacak.
Sonra yumurtayla unlu karışım karıştırılacak.
Daha sonra bu karışıma yoğurt eklenecek.
En son baharatlar ve dereotu eklenecek.
Teflon tavaya yağ dökülecek , fırçayla dağıtılacak.
İki kaşık mücver karışımı tavaya konacak, dağıtılacak.Bir taraf kızarınca öbür tarafı çevrilecek.
                                                                                                                      Afiyet olsun
                                                                                                                                   Tuğba
 Bu  arada İstanbul simitçisi nasıl bardağımın üstünde İstanbul telaşesinde?                                                                                                

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder