24 Aralık 2011 Cumartesi

Balkabaklı pasta


Kış geldi balkabakları da pazarlardaki yerlerini aldı. Bayılırım kabak tatlısına. Kendiliğinden şekerli olduğu için ve un kullanılmadığı için de diğer tatlılara göre daha hafif bir tatlı. Ben üzerine tahin ve ceviz ekleyerek bu avantajını bir anda yok ediveriyorum ama olsun değer. Bir ara pişirip fotoğraflayıp koyacağım bloğumuza. Şimdi balkabaklı pastanın tarifini vereceğim elimde fotoğrafı olduğu için. Tadı gerçekten çok ama çok güzel. Son derece hafif ve renkli görüntüsünden dolayı da iştah açıyor. Bence kış bitmeden denemek lazım... Tarifi şu şekilde:


BALKABAKLI PASTA
Malzemeler:
Ø  750 gr balkabağı
Ø  1 su bardağı şeker
Ø  1 paket petibör
Ø  1 su bardağı ceviz içi
Ø  1 paket krem şanti
Ø  1 su bardağından biraz az soğuk süt
Ø  Süsleme için çikolata sosu
Ø  Süsleme için file fıstık

Yapılışı:

Bir gece öncesinden balkabaklarının üzerine şeker dökülür ve suyunu salması sağlanır. Ertesi gün kabaklar kendi suyu ile pişirilir ve sıcakken püre haline getirilir. Soğuduktan sonra içine bisküviler kırılır ve ceviz içi ilave edilir. Çember bir kalıba hazırlanan karışım yayılır ve buzdolabında bekletilir. Üstüne krem şanti hazırlanır. Çikolata sos ve file fıstık ile süslenir.

                                                                                                  Afiyet olsuuuunnn...

                                                                                                  Derya



3 yorum:

  1. Ben de deliririm kabak tatlısı için, henüz hiç deneyimim olmasada:) ama bu kolay gibi sanki. En kısa zamanda denemeliyim.

    YanıtlaSil
  2. Kış boyunca severek yediğimiz ve evden eksik etmediğimiz tatlıdır kabak tatlısı; ama pastasını ilk kez gördüm, çok güzel görünüyor. Kızım da gözlerini aça aça bu pastadan yapalım anneeee diyerek beğenisini gösterdi, en kısa zamanda yapmam lazım..

    YanıtlaSil
  3. Sevgili cafenoHut ve Sevilay pişman olmayacağınızı garantilerim şimdiden afiyet olsun...

    YanıtlaSil