24 Aralık 2011 Cumartesi

Karnıbahar graten

 

Çok fazla pişirmem karnıbahar çok büyük bir keyifle de yemem aslında ama sırf ondan da faydalanalım diye arada sırada olsa da yer alır mutfağımızda. Ya kıymalı yemeğini yapardım ya da haşlayıp - kimi zaman da buharda pişirip - sarmısaklı yoğurtla yerdik. Bu sefer bir değişiklik olsun diye farklı bir tarif denedim. Tadı gayet güzeldi. Tek sıkıntı şudur ki karnıbahar gibi kalorisi düşük olan bir sebzeyi sosla kalorili bir hale getirdim  :))) Denemenizi tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun... ( Bu arada değişik karnıbahar tariflerinizi beklerim )

Malzemeler:
1 küçük boy karnıbahar
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
Kaşar peyniri rendesi
Tuz

Yapılışı:
Karnıbaharları bir tencere koyun. Üzerlerini geçecek kadar su ve bir miktar tuz ilave edin. 15 dakika kadar haşladıktan sonra suyunu süzüp bir fırın tepsisine koyun. Tereyağını un ile çok pembeleşmeden kavurun ve soğuk sütle beraber bir miktar tuz ekleyin. Krema kıvamına gelince ocaktan indirin ve karnıbaharların üstüne dökün. Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirdikten sonra 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.

                                                                                                                                           Derya


2 yorum: