30 Mart 2012 Cuma

Havuçlu Tarçınlı Kek


Geçtiğimiz pazartesi sevgili blogdaşım Tuğba'ya kahvaltıya gittik. Hamur işleri arasında kek her zaman için son tercihimdir ama onun yaptığı keke bayıldım ve daha da güzeli oğlum benden daha çok sevdi. Tuğbacığım tarifi Sevgi öğretmenimizden almış evdeki malzemelere göre değiştirmiş ben de bir iki değişiklik yaptım ve sonuç harika oldu. İkisinin de ellerine sağlık....

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt (orjinal tarifte varmıydı bilmiyorum ama ben belki eksik almışımdır tarifi diye ekledim.)
  • 3 su bardağı un ( ben 1 su bardağı beyaz un, 1 su bardağı tam buğday unu ve 1 su bardağı mısır unu kullandım.)
  • 3 tane havucun rendesi 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Ceviz içi
  • Tarçın
Yapılışı:

Yumurtalar beyazlaşıncaya kadar şeker ile çırpılır. Sonra sıvı yağ ve süt eklenir. Bunlarda karışıma yedirildikten sonra geri kalan malzemeler en son kabartma tozu olacak şekilde ilave edilir ve kek kalıbına dökülür. Ben dikdörtgen kek kalıbı kullandım ve hamuru dökmeden önce yağlı kağıt serdim. 17 derecede 40 dakika pişti ve soğuduktan sonra kalıptan çıkardım. Fırını önceden ısıtmadığım halde tamamen pişti ve çok da güzel kabardı. Misafire yapsam kalıptan çıkarken parçalanır ve bir tarafı kabarıp diğer yanı dibe çökerdi. Demek ki oğlumun şansına sonuç mükemmel oldu. Afiyet olsun...

Derya

1 yorum: