15 Şubat 2012 Çarşamba

Beyti Kebap


   Beyti kebap dükkânlarında benim zevkle yemeyi tercih ettiğim bir yemektir. Geçenlerde çok sevdiğim lise arkadaşlarımla bir araya geldiğimizde Nilgün Abla, bize bu güzelim yemeği evde yapmıştı. Çok zevkle yedik hepimiz. Çok pratik bir tarifi olduğunu görünce de evde de denemeliyim bu yemeği dedim ve hemen yaptım.
    Denemeye değer ama kalabalık bir grup için hazırlaması pratik olmasına rağmen sıcak servis edilme zorunluluğundan dolayı biraz zorlayabilir. O yüzden bence en fazla dört kişiye  yapılması servis açısından daha kolay olabilir.

Beyti Kebap

Malzemeler

300 gr kuzu kuşbaşı

200 gr kıyma

İki baş soğan

İki kırmızıbiber

Kırmızıbiber, karabiber, sumak (zevkinize bağlı)

Lavaş ekmeği

İki yemek kaşığı tereyağı

Birer yemek kaşığı biber ve domates salçaları

Süslemek için maydanoz

Yapılışı

Soğanlar ince doğranıp, kırmızıbiberlerle kavrulur. Daha sonra kıyma ve et parçalarıyla birlikte kavrulmaya devam edilir. Baharatlar eklenir.

Lavaşın içerisine bu karışım ince bir şekilde konur. Dürüm yapılır. Küçük parçalar kesilir.

Üzerine tereyağlı, domates ve biber salçalı bir sos yapılıp dökülür. Üstü maydanozlarla süslenir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder